Matt linoljemaling

 

 

Så vad innehåller den? Färgen innehåller svensk kallpressad kokt linolja, oorganiska jord och mineraliska pigment samt ett mineraliskt lösningsmedel med en Benzenhalt på 0.01%. Färgen klassas som varken miljö eller hälsofarlig. Se vårt produkt och säkerhetsdatablad på vår hemsida.

Innehåller den lösningsmedel? Ja färgen innehåller ett lösningsmedel (19%) men det speciella med detta lösningsmedel är att man har lyckats ta bort ämnet Benzen som är den hälsofarliga delen i ett mineraliskt lösningsmedel. Alla matta färger måste innehålla ett lösningsmedel som avdunstar. Vatten är idag det mest användbara lösningsmedlet i färger. Problemet med vatten är att det ruttnar och för att förhindra detta måste tillsätta konserveringsmedel. Dessa medel är oftast inte hälsosamma och orsakar problem hos yrkesmålarna idag. Se vårt produkt och säkerhetsdatablad på vår hemsida.

Måla inomhus på underlag som trä, tapet, målad yta, puts (minst 2 månader gammal), gips, byggskivor mm. Dammtorr efter ca 10 timmar och kan målas över efter ca 24 timmar. Matt linoljefärg appliceras med pensel, roller eller spruta. Ytan blir tålig och lätt att torka av. OBS! Grundmåla alltid sugande underlag med Ottosson linoljefärg Vit Grund inomhus. Linoljefärg innehåller inget vatten och kan därför lagras länge och tål frost.

Comments are closed