Linoljeomtale

 

Kaldpresset Rå linolje


 

kaldpresset linolje

 

Kaldpresset rå linolje har en kvalitet, som er overlegen vanlig kokt linolje. Ved kaldpressing tar man ut bare 25% av oljen den såkalte jomfruoljen, dette er en annen prosess en det som benyttes til den industrielt fremstilte oljen som finnes i handelen i dag. Ideen med presset linolje er å få frem et høyverdig naturprodukt uten hjelp av kjemikaler, samtidig editing services å foredle oljen etter gamle resepter og kunnskaper. Denne oljen er derfor lysere og tynnere og har dermed en bedre inntrengningsevne. Lin som dyrkes på de nordlige breddegrader har en høyere andel av linolensyre, over 60%.10% mere en det som er vanlig. Den høye andelen av linolensyre er en garanti for at linoljen oksiderer og tørker på kort tid. Oljen er uten tilsetninger og løsningsmidler og derfor er den meget drøy og miljøvennlig.

 • Sammenligning av molokylstørrelser
 • Rå kaldpresset linolje ca 0,000005 mm
 • Kokt linolje ca o,0001 mm
 • Alkydolje ca 0,001 mm
 • Treets poreåpning ca 0,03 mm
 • lateks ca 0,5 mm

Ved herding utvider den seg 10 til 15% og tetter til så ikke fuktighet og smuss kan trenge inn og forårsake, blant annet råte. Samtidig er den så diffusjons åpen at fuktighet slipper ut, og overflaten blir mekanisk sterkere.

Linoljen kan også anvendes som rust beskyttelse. Trenger 50% lenger inn i sprekker en Tektyl ML, viser tester utført av den Svenske provningsanstalten.

 

Bruketips kaldpresset rå linolje

Linolje behandling av tre. Overflaten påføres olje flere ganger til den virker mettet, olje som ikke har trukket inn i løpet av en time tørkes av. Hage møbler, terrasser, tretrapper, karmer, båter, brygger trykk impregnerte geværkolber, tresløyd, trelekesaker, husgeråd, heltre møbler. Kjøkkeninnredninger gulv vegger ubehandlede og lutede møbler ellers alt i tre også ting som kommer i kontakt med mat.

Rustbeskyttelse  med kaldpresset rå linolje

Oljen pensles eller sprutes på overflaten. Ploger landbruksmaskiner, understellsbehandling av biler, traktorer og takrenner.

Godkjent av Norges Astma og allergiforbund.

Det er flere grunner til at man behandler møblene. Alle vakre ting er dyre, å ta vare på tingene er den beste investering og pleie sine ting koster ikke mye hverken tid eller penger. Treet blir impregnert og gjør det mere motstandsdyktig mot flekker og sprekkdannelser. Det ser også mere tiltalende ut.

Hvorfor LINOLJE?

Fordelen med Liers linolje er at man får en tørr overflate i forhold til mange vedlikeholds produkter som ikke tørker, slik at støv lettere kan feste seg samtidig som det kan smitte over på de flater det kommer i kontakt med. Liers kaldpresset linolje fremhever også sjatteringene i treet . P.g.a. herdingen bør man være forsiktig de 8-10 første dagene mens prosessen pågår, hvis det kommer fuktighet på treverket bør det tørkes av, fordi det kan bli hvite flekker.

BEHANDLING AV MØBLENE

 1. Rengjør møblene først og la de tørke.
 2. Oljen påføres med en fille som ikke loer
 3. La den ligge på en times tid .Pass på at flaten er våt hele tiden slik at hele flaten blir mettet. Overflødig olje tørkes av med en fille.
 4. Poler på nytt med en tørr klut.
 5. Til slutt bør man dyppe fillene i vann eller brenne dem på grunn av selvanntennelse

NYE MØBLER

Før møbelet tas i bruk bør det settes inn med olje 1 gang. I løpet av det første året bør man sette det inn med olje 3 ganger. Senere kan en gang være nok, avhengig av bruk og hvor tørt det er i rommet.

RENHOLD

Til den daglige rengjøringen anbefales vann med ren linsåpe eller grønnsåpe uten tilsetninger( alt. ren grønnsåpe i fast form), fordi disse såpene tilfører treet naturlig fett.

SKADE

Ved skade i overflaten legges først en varm fuktig fille over skade stedet for å heve treet slik at skaden blir mindre synlig. La treet tørke før du tar et strøk over hele flaten med olje.

Det er flere grunner til at man behandler møblene. Alle vakre ting er dyre, å ta vare på tingene er den beste investering og pleie sine ting koster ikke mye hverken tid eller penger. Treet blir impregnert og gjør det mere motstandsdyktig mot flekker og sprekkdannelser. Det ser også mere tiltalende ut.

Liers Linolje

påføres vått i våt minimum en times tid, Jo lengre tid oljen ligger på jo bedre er det tørk av det overflødige.

Herding av store flater

Herdingen påvirkes av lys varme og luftsirkulasjonen i rommet. Skal herdingen gå fortere bør derfor lyset være på, godt med varme og en vifte som øker luftsirkulasjonen i rommet fordi ved herdingen opptar linoljen oksygenet i luften. bør man også få inn ny luft

På ytterkledning

stryk på og la det trekke inn Husk soppdreper fare for svartsopp. kan også blandes med tjære.

Linoljemaling på ny yttervegg

Ha på linolje som ovenfor la det herde i 14 dager Mal med linolje tynnet 30% et strøk la det tørke mal på et strøk ufortynnet gjort på riktig måte er holdbarheten 15 til 20 år.

Brekkes i alle farver. Inneholder 100 % faste stoffer

Linoljemaling på gammel maling

Kan Smøres utvendig på beisede og malte flater unntatt Tjære

Gammel Linoljemaling

Kan friskes opp med og påføre Liers Kaldpressede linolje

Fjerning av herdet linolje

det er kun kautisk soda som løser opp linolje

Etterbehandling på gulv

slitte steder påføres olje

Rengjøring

bruk grønnsåpe eller linsåpe

Heller og fliser

linoljen tynnes med to deler terpentin. tørk godt av overflaten etter en time

Behandling av vinduer

Gamle tørre vinduer mettes utvendig med ny linolje før kitting det tørre treverket drar ellers oljen ut av kittet så det krymper når det tørker. overmales med linoljemaling på begge sider av vinduet.

Som rustbehandling

kan brukes i hulrom på bilen og andre steder hvor den ikke blir utsatt for mekanisk slitasje sprut og lignende. Trenger bedre inn i sprekker enn tectyl ml.

Kaldpresset linolje på beisede hus

man kan ha linolje utenpå beisede hus, husk soppdreper

OBS!

Ved etterbehandling av flater som er blitt påført linolje bør man være sikker på at dette produktet kan brukes.

Comments are closed